Esittely

Valmis vahvistamaan sinun soundiasi.

Minä

Olen Porissa 45 vuotta sitten syntynyt porilainen perheenisä. Koen porilaisuuden lisäksi itseni satakuntalaiseksi, koska olen sekä työni että poliittisten tehtävien vuoksi toiminut maakuntatasolla. Minulle kaiken perusta on perhe-elämä, joka antaa energian toimia laajasti ja innostuneesti työssä ja politiikassa. Tärkeäksi koen ahkeruuden, työteliäisyyden ja laaja-alaisuuden.

Koulutus

Olen valmistunut Porin Kuninkaanhaan lukiosta ylioppilaaksi, jonka jälkeen jatkoin opintojani yliopistossa. Opiskelin Turun Yliopiston Rauman Opettajankoulutuslaitoksessa valmistuen sekä lastentarhanopettajaksi että luokanopettajaksi. Kasvatustieteen maisterin tutkinnon suoritin vuonna 1999. Kasvatustieteen opintojen ohella olen suorittanut kokonaisuuksia kansantaloustieteestä, laskentatoimesta sekä talous- ja yleishallinto-oikeudesta. Lisäksi olen tehnyt opetushallinnon tutkinnon.

Työn ohella olen kouluttautunut Tampereen teknillisen yliopiston Porin yksikössä JOKO-koulutuksessa sekä suorittanut eMBA-tutkinnon. Olen hyväksytty jatko-opiskelija FT-tutkintoon ja opintoni on tähän suoritettu, mutta väitöskirja vielä puuttuu. Kouluttautuminen on ollut minulle henkilökohtaisesti tärkeää ja siksi olen osallistunut moniin koulutuksiin.

Työ

Olen toiminut opetusalalla työurani toimien kaikissa muissa kouluasteissa paitsi ammattikorkeakoulussa. Tällä hetkellä toimin ammatillisen koulutuksen järjestäjän Länsirannikon koulutus Oy WinNovan rehtorina. WinNova toimii Laitilassa, Porissa, Raumalla ja Ulvilassa. Olen tässä työssä nähnyt ja kouriintuntuvasti kokenut, mitä tehdyt säästöpäätökset vaikuttavat koulutukseen.

Työn ohella olen toiminut eri toimialojen osakeyhtiöiden hallinnossa hallituksen jäsenenä tai puheenjohtajana. Tällä hetkellä olen kolmessa osakeyhtiössä, kunnallisessa, yrittäjävetoisessa ja säätiöomisteisessa, hallituksen jäsenenä. Olen kouluttautunut HHJ PJ:ksi. Tämä tarkoittaa, että olen käynyt HHJ -koulutuksen, HHJ PJ -koulutuksen ja suorittanut hyväksytysti HHJ -tutkinnon tentin.

Politiikka

Olen ollut ehdolla monissa vaaleissa useammalla vuosikymmenellä.

Ensimmäisen kerran lähdin ehdokkaaksi seurakuntavaaleissa vuonna 1998. Tulin valituksi sekä Porin ev. lut. seurakuntayhtymän yhteiseen kirkkovaltuustoon että Porin Teljän seurakuntaneuvostoon. Olen seurakuntavaaleissa ollut neljästi ehdolla ja tullut joka kerta valituksi. Olen toiminut Porin ev. lut. seurakuntayhtymän yhteisen kirkkovaltuuston varapuheenjohtajana ja yhteisen kirkkoneuvoston varapuheenjohtajana sekä jäsenenä. Olen ollut myös Länsi-Porin seurakuntaneuvoston jäsen.

Kuntavaaleissa olen ollut ehdokkaana vuodesta 2004 alkaen ja tullut valituksi neljissä vaaleissa peräkkäin Porin kaupunginvaltuustoon. Valtuutetun tehtävän lisäksi olen toiminut Porin kaupunginhallituksen jäsenenä ja puheenjohtajana. Nykyisessä tehtävässäni olen kaupunginvaltuuston varapuheenjohtajana.

Maakunnallisissa luottamustehtävissä olen saanut kantaa vastuuta. Olen toiminut Satakunnan Sairaanhoitopiirin yhtymävaltuuston varapuheenjohtajana ja yhtymähallituksen puheenjohtajana. Vapaaehtoisen maakunnallisen sosiaali- ja terveysuudistuksen, Satasoten, johtoryhmän puheenjohtajana oli käynnistämässä toimintaa. Nykyisessä tehtävässäni Satakuntaliiton maakuntavaltuuston puheenjohtajana olen toiminut viime kuntavaaleista lähtien.

Vastuutehtävät ovat opettaneet ja antaneet ymmärrystä poliittisesta johtamisesta. Olen kuitenkin tehtävien hoitamisen lisäksi kouluttautunut sekä sertifioiduksi kuntapuheenjohtajaksi että kunnallisen osakeyhtiön hallitusosaajaksi (KHO).

Perhe

Olemme viisihenkinen perhe, joka asuu omakotitalossa Länsi-Porissa. Perheemme pojat ovat Ilari 18, Elias 16 ja Elmeri 14. Kaikki pojat käyvät koulua Björneborgs Svenska Samskolanissa ja harrastavat niin musiikkia kuin urheilua. Vaimoni Päivi toimii kätilönä Satasairaalassa tehden vuorotyötä. Olemme perheenä uudessa vaiheessa, koska esikoinen on lähdössä kesällä armeijaan ja itsenäistymisen seuraavat askeleet ovat edessä.

Vapaa-aika

Harrastan musiikin kuuntelemista, kitaransoittoa, partiotoiminnan tukemista, maanpuolustustyötä ja vapaamuuraritoimintaa. Lisäksi perheemme on akvaarioharrastaja.

Minulle musiikki, jonka avulla rentoudun ja irtaudun muista asioista, on merkityksellinen asia. Kitaransoitto on ollut tärkeä henkireikä ja osa-aikainen työ. Olen opettanut kitaransoittoa ja tehnyt säestys- ja bändikeikkoja vuosien varrella.

Partiossa olen kulkenut pitkän ja vaikuttavan polun vuosikymmenten aikana. Partion kautta olen saanut kipinän vaikuttaa yhteiskunnallisiin asioihin. Olen toiminut lippukunta-, piiri- ja valtakunnallisella tasolla monissa eri tehtävissä.

Maanpuolustustoiminnan parissa olen sitoutunut reserviläinen, maanpuolustuskoulutusyhdistyksen aktiivi ja maanpuolustusyhdistyksen jäsen.

Kuukausittain rauhoitun ja kouluttaudun vapaamuuraritoiminnan parissa.

Keskustelusarja YouTubessa!

Let’s talk. Katso Äänestäjän ääni – keskustelusarjan uusimmat jaksot kanavaltani ja osallistu keskusteluun!

podcast

Äänesi eduskuntaan.

Äänestysnumeroni julkaistaan tässä. Voit liittyä tukijakseni jo nyt!

Speak up tai liity tukijaksi

Tule mukaan tukemaan kampanjaani
tai kerro, mitä teemaa pidät tärkeänä.

8 + 9 =

Seuraa kiertuetta.

Kampanjakuulumiset, tapahtumat ja videot löydät kootusti Facebook-sivultani. Tykkää tai seuraa!


Äänestäjän ääni.

Sama Juha somessa.